tiistai 11. joulukuuta 2012

Valkoselta näyttää

Sataa sataa ropisee... Kuinka voi lumi masentaa? Mitä neuvoksi, kun ei pääse kunnolla päristelemään? Ei hätää lumelle hajoilevat pärinäystäväni. Rinta rotingille ja aktiviteetteja kehittelemään. Yksi hyvä vaihtoehto prätkämiehille on prätkän kiilottelu koko talven ajan autotallissa. Kyllä talven kiilottelun jälkeen kateellisten katseet kääntyvät prätkää ulos tallista työntäessä. Lähdet ajelemaan kaivarin rantateitä ja kaikki ihmettelevät mikä tuo häikäisevä jumalatar on, joka minua kohti ratsastaa. En kyllä tiedä kuinka paljon lumi masennukseen auttaa, kun alkaa miettimään kevään ajoja. Eli parempia vaihtoehtoja pitäisi varmaan kehittää.

Jos sitä sitten pulkamäkeen? Näääh, eiku lähetään prätkäkaupoille. Nettimotoa selailemaan ja etsimään enduropyörää piikkirenkailla. Sen jälkeen kun olet lumessa ja jäällä prätkällä leikkinyt voi ajatusmaailma muuttua; voisiko talvi olla sittenkin pidempi. Tietysti miinuspuoli tässä leikissä on kylmyys, mutta kaikesta selvii hyvällä varustuksella. Jos näpit jäätyvät on enduroihin saatavilla myös kahvanlämmittimet, jotka tuovat kevään tunnetta edes sormiin. Sitä tunnetta, millaisen pidon jäisellä tiellä piikkirenkailla saa, ei voi sanoin kuvailla. Se pitää vain tuntea ja kokea. Mutta jos nytten arkkua sen verran raotan niin mieti sitä, kun vauhtia on noin 80km/h jäiseen mutkaan urut auki, piikit purevat kuin hampaat ja keula nousee väkisin kohti taivaita. Eikun mielikuvitus leikkejä harjoittamaan housut märkänä ennen oman pyörän ostoa talviseen rällästelyyn.

Jos lähetään vielä leikkiä pidemmälle viemään, niin jos sitä ostais telasarjan siihen enrudopyörään. Pysyypä sitten moottorikelkojen perässä ja pyörä kulkee 2metrin hangessakin eteenpäin. Telasarja tuo kivan lisämausteen ja päät kääntyvät myös talvella ajaessa huomion kipeille. Mikäs se sen hauskempaa olisi kun Lappiin kuskata prätkä ja kelkka spooreilla ohitella kelkkakilpureita keula pystyssä. Snow Hawk telasarjalla on miinuspuoli se, että se maksaa hunajaa. Mutta jos on porvari niin 3000-4000€ on pikkuraha, joka vain polttelee taskunpohjalla käyttöä. Itse kyllä pienet kyyneleet joudun vuodattamaan, koska tälläinen telasarja jää vain haaveeksi, ainakin toistaiseki. Mutta toivottavasti tälläistä telasarjaenduro-laitosta pääsisi kokeilemaan, joku kaunis talvinen päivä.

 -Nasse-                                                   

             Ilmottautua saa jos haluaa omasta tälläisestä lelusta jutun saada kuminkäryä sivulle!!!

http://www.r6messagenet.com/forums/general-motorcycle-talk/34623-snow-ride-no-excuses-now.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti